Dostupni linkovi

Vučić: 'Strahovito ubedljiva' pobeda SNS-a


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić se obraća nakon prvih preliminarnih rezultata parlamentarnih izbora u Srbiji
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić se obraća nakon prvih preliminarnih rezultata parlamentarnih izbora u Srbiji

Predsednik Srbije i Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić kazao je da je stranka pobedila "strahovito ubedljivo", nakon što prvi preliminarni podaci CeSID-a pokazuju da su osvojili preko 60 odsto glasova na parlamentarnim izborima u Srbiji 21. juna.

"Večeras smo dobili ogromno poverenje naroda, najveće ikada u Srbiji, u uslovima kada je malo ko verovao i dobili smo veliko upozorenje naroda da moramo da budemo još odgovorniji i da napravimo najbolje moguće rezultate", rekao je predsednik Srpske napredsne stranke i Srbije Aleksandar Vučić, u prvom obraćanju nakon objavljivanja prvih preliminarnih rezultata parlamentarnih izbora.

Pratite BLOG O IZBORIMA U SRBIJI

Vučić je objavio da je stranka dobila više od dva miliona glasova.

"Pobedili smo strahovito ubedljivo. Dobili smo više od dva miliona glasova na nešto manje od 3,3 miliona izašlih građana", rekao je Vučić.

Kada stignu glasovi birača sa Kosova i iz inostranstva, Vučić je rekao da očekuju da SNS osvoji preko 64 posto.

Na pitanje ko će da uđe u Skupštinu Srbije i da li je ovo sastav parlamenta kakav je želeo, Vučić je rekao da o tome odlučuje narod.

Nova Vlada Srbije biće formirana u ustavnom i zakonskom roku, izjavio je Vučić na pitanje kada će biti formirana nova vlada. On je rekao da će se sastojati od stranaka koje su prešle cenzus i od onih koje nisu.

U nedelju, 21. juna u Srbiji su održani izbori na svim nivoima.

XS
SM
MD
LG