Dostupni linkovi

Ogranci '1 od 5 miliona' se ogradili od odluke o izlasku na izbore


Kragujevački ogranak udruženja je objavio da je njihova opcija i dalje bojkot
Kragujevački ogranak udruženja je objavio da je njihova opcija i dalje bojkot

Nakon što su organizatori antivladinih protesta “Jedan od pet miliona” saopštili da odustaju od ideje bojkota, te da će to udruženje izaći na predstojeće izbore, veliki broj ogranaka ovog udruženja u gradovima Srbije ogradio se od tog stava.

“Ograđujemo se od par osoba koje su pomislile da mogu oteti duh protesta od ljudi koji protestuju. ‘1od5miliona Kruševac’ neće izaći na lažne Vučićeve izbore i pozivamo sve gradove i organizatore protesta širom Srbije da učine isto”, navodi se u saopštenju Udruženja “Jedan od pet miliona” iz Kruševca, gde su prvobitno ovi protesti i počeli u novembru 2018. godine, tada pod sloganom “Stop krvavim košuljama”.

Ogranak ovog udruženja u Kragujevcu, gde su, posle pauze od nedavno ponovo počele šetnje subotom, takođe je poručio da ostaje dosledan ideji bojkota.

“Sramnu propagandu režima demantovaćemo i ubuduće svake subote, na protestima. Jer, naš stav je jasan – bojkot”, navodi se u Fejsbuk objavi kragujevačkog “Jedan od pet miliona”.

Od odluke beogradskog ogranka ogradili su se i organizatori protesta u Nišu, Požarevcu, Užicu, Vršcu, Užicu, Mladenovcu, a oglasila su se i dva organizatora prošlogodišnjih protestnih šetnji na Kosovu, koji su takođe istakli da ne dele stavove beogradskog udruženja.

Šezdeseti opozicioni protest u Beogradu
molimo pričekajte

No media source currently available

0:00 0:01:08 0:00

Odluku ogranka iz Beograda podržao je “Jedan od pet miliona” u Šapcu, koji je u saopštenju na Fejsbuku čestitao kolegama iz glavnog grada Srbije na “hrabrosti da se napravi pozitivan otklon od opozicije koja je prodala ideju bojkota i prema građanima ne nastupa iskreno”.

“Sistem ne mogu da menjaju oni koji su tokom prethodnih 30 godina vršili vlast neposrednim ili posrednim putem, a pogotovo oni koji su kumovali povratku Socijalističke partije Srbije u igru 2008. godine i kasnijem dolasku na vlast Srpske napredne stranke 2012. godine”, navodi se u saopštenju šabačkog “Jedan od pet miliona”.

Beogradsko udruženje "Jedan od pet miliona", koje je organizovalo antivladine proteste u glavnom gradu i desetinama gradova Srbije u proteklih godinu dana, saopštilo je u utorak da će izaći na predstojeće parlamentarne izbore, te da ova odluka predstavlja prekid saradnje sa delom opozicije, odnosno opozicionim Savezom za Srbiju i Pokretom slobodnih građana, koji su najavili bojkot

XS
SM
MD
LG