Dostupni linkovi

Gabriel: U Skoplju sada konačno mora biti formirana Vlada


Događaji u Sobranju “nisu u skladu sa onim što mi u Evropskoj uniji očekujemo od kandidata za članstvo”, poručio Gabriel
Događaji u Sobranju “nisu u skladu sa onim što mi u Evropskoj uniji očekujemo od kandidata za članstvo”, poručio Gabriel

Ministar spoljnih poslova Nemačke Zigmar Gabrijel poručio je da sinoćni događaji u Makedoniji, gde su nasilnici upali u zgradu parlamenta i tukli zakonodavce na očigled bezbednosnog osoblja “nisu u skladu sa onim što mi u Evropskoj uniji očekujemo od kandidata za članstvo”.

“U Skoplju sada konačno mora biti formirana Vlada, kako bi ispunila mandat osvojen nakon izbora u decembru. Potpuno je neprihvatljivo da prethodna vladajuća partija odbija da dozovoli da se to dogodi i da njene pristalice upadaju u zgradu parlamenta i tuku poslanike”, poručio je Gabrijel.

Portparol ministarstva inostranih poslova Nemačke je ovoj izjavi dodao i to da je “Talat Džaferi u skladu sa Ustavom izabran za predsednika parlamenta. Ovaj rezultat, kao i rezultate parlamentarnih izbora, moraju poštovati i njegovi politički protivnici. Očekujemo da vlada održava red i mir u zemlji. Odgovorni zvaničnici u Skoplju treba da dokažu svoju posvećenost Evropi delima, da private ishod izbora i omoguće da se on realizuje.”

U saopštenju se dodaje da je ova jasna poruka Nemačke preneta ambasadoru Makedonije u toj zemlji.

XS
SM
MD
LG