Dostupni linkovi

Donja Gradina: Dodik odbio da se rukuje sa ambasadorkom SAD


Milorad Dodik
Milorad Dodik

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik je u Donjoj Gradini odbio da se rukuje s ambasadorkom Sjedinjenih Država Morin Kormak. Dodik je ambasadorku Kormak ranije proglasio "personom non grata" u tom entitetu BIH, optužujući je da je ona jedna od najodgovornijih što se našao na "crnoj listi" SAD.

Ambasadorka SAD u BiH Morin Kormak izjavila je da je danas došla u Donju Gradinu da bi odala poštu svim žrtvama Jasenovca i drugih stratišta na kojima je u strašnim tragedijama živote izgubilo mnogo ljudi.

Ambasadorka Morin Kormak
Ambasadorka Morin Kormak

"Političari govore za sebe. I niti me brinu, niti želim da komentarišem političke gestove. Ono što je bitno jeste da se oda pošta žrtvama", kazala je Kormak, komentarišući Dodikov gest.

Ona je rekla da se nada da će tragedije poput Jasenovca omogućiti da ljudi shvate koliko je važno da se saradjuje i zajedno radi na izgradnji mostova i razumevanja medju ljudima.

Kormak je istakla da je bitno da se oda pošta žrtvama, i izrzi poštovanje prema svim gradjanima Republike Srpske i BiH koji su tu propatili.

XS
SM
MD
LG