Dostupni linkovi

Srbija: Lokalni izbori u Zaječaru i nekoliko opština


Ilustraticna fotografija
Ilustraticna fotografija

U Srbiji se održavaju lokalni izbori za odbornike Skupštine grada Zaječara i skupština opština Vrbas, Odžaci, Kovin i Kosjerić. U Kovinu i Kosjeriću izbori su redovni, dok su izbori u Zaječaru, Vrbasu i Odžacima vanredni.

Lokalni izbori u Vrbasu protiču bez problema, kazali su medijima u Opštinskoj izbornoj komisiji. Građani se u Opštini Vrbas opredeljuju za 180 kandidata na šest ponuđenih lista, za 36 odborničkih mesta u opštinskom parlamentu. Pravo na izjašnjavanje na biralištima ima 35.947 građana Vrbasa.

U Zaječaru pravo glasa ima 53.288 građana, a na izborima učestvuje devet izbornih lista i grupa građana. Bira se 50 odbornika.Pravo glasa u opštini Kosjerić ima 9.771 građanin. Žitelji te opštine, koja pripada Zlatiborskom okrugu, glasaju na 29 biračkih mesta.

Za budući saziv Skupštine opštine koja broji 27 odbornika konkuriše 224 kandidata sa devet lista.U opštini Odžaci učestvuju četiri stranke i dve grupe građana. Na ukupno 25 biračkih u Opštini Kovin mesta pravo glasa ima 29.145 građana.

Lokalne izbore u tim opštinama raspisala je 27. februara predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković.

XS
SM
MD
LG