Dostupni linkovi

Gruevski sprema dokument za izlazak iz političke krize


Nikola Gruevski
Nikola Gruevski

Lider VMRO-DPMNE Nikola Gruevski izjavio je da sprema dokument za izlazak iz političke krize u kojoj se Makedonija našla jer još nije formirana vlada nakon parlamentarnih izbora, javljaju makedonski mediji, prenosi SRNA.

Gruevski očekuje da će ovaj dokument uskoro biti gotov i da će biti predat na razmatranje svim većim političkim partijama.

"Dokument nikoga ne favorizuje, niti kao političku partiju, niti kao etničku zajednicu. Njegovim prihvatanjem treba da se izađe iz političke krize, a da se pritom zadrži unitarnost države i da se ne ide ka njenom uništavanju", rekao je Gruevski.

On je ponovio da je rješenje za izlaz iz krize brzi prijevremeni parlamentarni izbori, koji bi bili održani zajedno sa lokalnim.

Makedonija se nalazi u dubokoj političkoj krizi nakon prijevremenih parlamentarnih izbora održanih sredinom 2014. godine.

Kriza je intenzivirana krajem prošle godine, nakon održavanja novih vanrednih parlametnarnih izbora. Tri mjeseca poslije ovih izbora još nije izabran predsjednik Sobranja, niti formirana Vlada.

XS
SM
MD
LG