Dostupni linkovi

CG: Marovićev sin i zvanično traži da služi kaznu u Srbiji


Svetozar Marović
Svetozar Marović

Advokat Miloša Marovića, sina visokog funkcionera vladjuće DPS i nekadašnjeg predsjednika Držane zajednice Srbije i Crne Gore, Zdravko Begović kaže da njegov branjenik koji je podnio zahtjev da zatvorsku kaznu odleži u Srbiji, time ne izigrava sistem niti pokušava da izbjegne presudu.

"Miloš Marović je stekao srbijansko državljanstvo i shodno Ugovoru o međunarodnoj saradnji u krivičnim prredmetima, on je podnio zahtjev Ministarstvu pravde Crne Gore da kaznu zatvora na koju je osuđen, izdržava u Srbiji", pojasnio je Begović.

Sinu visokog funkcionera DPS-a Svetozara Marovića koji je takođe osuđen, propisana je jednogodišnja zatvorska kaznu zbog učešća u malverzacijama prilikom preprodaje opštinskog zemljišta u mjestu Prijevor iznad Jaza.

Izrečena mu je presuda krajem jula prošle godine, nakon što je Viši sud prihvatio sporazum o priznanju krivice u ovom predmetu. Prema nagodbi koja je potpisana 30. decembra,Tužilaštvo je prihvatilo Marovićevu ponudu da bude osuđen na jednogodišnjnu zatvorsku kaznu i državi plati 380.000 eura.

U javnosti je, međutim, nedavno odjeknula informacija da Marović kaznu želi da odsluži u Srbiji, a zatim i reakcija Ministarstva pravde koje je tu mogućnost odbacilo.

Begović je za Antenu M saopštio da od Ministarstva još nijesu dobili zvaničan odgovor, ali da će ukoliko bude potrebno reagovati žalbom.

XS
SM
MD
LG