Dostupni linkovi

Kongresmeni SAD: Novo rukovodstvo će nastaviti sa istom politikom prema Kosovu


Američki kongresmeni Peter Roskam i David Price sa predsednikom Skupštine Kosova Kadri Veseljijem
Američki kongresmeni Peter Roskam i David Price sa predsednikom Skupštine Kosova Kadri Veseljijem

„Kosovo je važna zemlja i bez obzira na promene u američkoj administraciji, novo rukovodstvo će nastaviti sa istom politikom i partnerstvom prema Kosovu“, poručili su američki kongresmeni Peter Roskam i David Price koji ovih dana borave na Kosovu zajedno sa ostalim kogresmenima.

Nakon sastanka sa predsednikom Skupštine, Kadri Veseljijem, republikanac Roskam je kazao da je poseta Kosovu prva poseta američkih kongresmena nakon što je novi predsednik Donald Tramp položio zakletvu.

"Kosovo je naša prva stanica, i to zato što je ova zemlja veoma važna. Oči celog sveta su uperene prema Kosovu i na neki način, ceo sve radi za Kosovo. Bez sumnje je da radimo i mi. Verujemo u stabilno Kosovo u kojem su uključene sve strane", kazao je on.

Demokrata David Price, naveo je da su Sjedinjene države zadovoljne uloženim investicijama na Kosovu, ali i njenim naporima prema njenoj budućnosti.

On je dodao da će Sjedinjene države nastaviti da podržavaju Kosovo i sa novim rukovodstvom.

"Deo cilja posete je i da poručimo da nezavisno na promene u našoj zemlji, naša politika na Balkanu je dvopartijska, a posebno u sličaju Kosova, posvećeni smo nastavku takve politike".

Kadri Veselji je nakon sastanka sa njima naveo da njihova poseta potvrđuje podršku Sjedinjenih država, i da će Kosovo nastaviti partnerstvo u novim okolnostima.

XS
SM
MD
LG