Dostupni linkovi

Pentagon: Najmanje 80 militanata IDIL-a ubijeno u Libiji


Američki ministar odbrane Ash Carter
Američki ministar odbrane Ash Carter

Penatagon je saopštio da je u vazdušnim udarima na položaje militanata "Islamske države" (IDIL) ubijeno najmanje 80 boraca te grupe.

Američki bombarderi B-2 gađali su vojne kampove "Islamske države" u Libiji, a prema procjenama u napadima je ubijeno više od 80 ekstremista, izjavili su danas američki zvaničnici.

Kako prenosi AP, jedan neimenovani zvaničnik rekao je da se kampovi nalaze 45 kilometara jugozapadno od priobalnog grada Sirte.

Napadi su izvršeni noćas i odobrio ih je odlazeći predsednik SAD Barack Obama.

Američki ministar odbrane Ashton Carter rekao je u kratkom obraćanju novinarima u Pentagonu da je ubijeno više od 80 militanata u američkim vazdušnim udarima na grupu "Islamska država" u Libiji u noći od srijede na četvrtak.

"Među ubijenim ekstremistima su i ljudi koji su aktivno planirali operacije u Evropi i koji mogu da budu povezani sa napadima koji su se dogodili u Evropi", rekao je Carter.

Američk zvaničnik rekao je ranije da je cilj napada bio da se pogode ekstremisti IDIL-a koji su pobjegli iz Sirte pošto je u američkom bombardovanju u decembru velikim dijelom eliminisano prisustvo IDIL-a u tom gradu.

U napadima su pored bombardera B-2 učestvovale i bespilotne letjelice, rekli su zvaničnici.

XS
SM
MD
LG