Dostupni linkovi

Partije Ugljanina i Ljajića potpisale Deklaraciju o strateškom partnerstvu


Potpisivanje Deklaracije o strateškom partnerstvu
Potpisivanje Deklaracije o strateškom partnerstvu

Stranka demokratske akcije Sandžaka Sulejmana Ugljanina i Sandžačka demokratska partija Rasima Ljajića potpisali su Deklaraciju o strateškom partnerstvu.

Deklaracija sadrži 13 tačaka, a u jednoj od njih se navodi da je njen ključni cilj puna politička i društvena stabilnost u Sandžaku, što podrazumijeva i smanjenje tenzija i podjela među građanima, posebno među Bošnjacima.

U ovom dokumentu dogovoreno je ekonomsko osnaživanje Sandžaka i razvoj infrastrukture zalaganjem za realizaciju strateških projekata poput izgradnje autoputa preko Pešteri, regionalne putne mreže između sandžačkih gradova, kao i osnivanje nekoliko regionalnih i lokalnih institucija.

Potpisnici dokumenta- Sulejman Ugljanin I Nihad Hasanović su rekli da su ovim dokumentom stvoreni uslovi za pomirenje partija koje ukupljaju više od 80 odsto bošnjačkog biračkog tijela.

Obavezali su se i da će afirmisati i podržavati ideju jedinstvene i autonomne Islamske zajednice čiji velikodostojnici i predstavnici neće učestvovati u političkom životu, političkim kampanjama, niti će se svrstavati uz bilo koju političku stranku.

XS
SM
MD
LG