Dostupni linkovi

SAD podržavaju demokratske procese u Crnoj Gori


Margaret Ann Uyehara, ambasadorica SAD u Crnoj Gori
Margaret Ann Uyehara, ambasadorica SAD u Crnoj Gori

Sjedinjene Američke Države (SAD) nastavljaju sa podrškom demokratskim procesima u Crnoj Gori, saopšteno je nakon sastanka predsjednika Skupštine Ivana Brajovića sa američkom ambasadorkom Margaret En Ueharom (Margaret Ann Uyehara).

Kako je saopšteno iz Skupštine, Brajović je danas, na njen zahtjev, primio Ueharu, koja mu je čestitala na izboru i poželjela uspjeh na novom poslu.

Na sastanku je, kako se navodi, bilo riječi o radu novog saziva parlamenta, kao i nastavku procesa evroatlantskih integracija, a očekivana ratifikacija Protokola o pristupanju Crne Gore NATO-u preostalih 14 članica, označena je kao spoljnopolitički prioritet.

Brajović je informisao ambasadorku da vraćanje digniteta Skupštini Crne Gore predstavlja jedan od izazova sa kojima treba da se suoče svi učesnici parlamentarnog života.

"Nakon višegodišnjeg iskustva u zakonodavnoj i izvršnoj vlasti, naglašavam veliku odgovornost i značaj izgovorenih riječi u parlamentu i javnoj sceni uopšte. Poruke koje šalju učesnici u političkom životu u velikoj mjeri utiču na stavove i formiranje građanske svijesti u državi", kazao je Brajović.

Uehara je, kako se navodi u saopštenju, iskazala kontinuiranu podršku SAD Crnoj Gori na jačanju institucija sistema, vladavine prava i borbi protiv korupcije.

"Učešće svih aktera u tom procesu važno je za dobrobit građana Crne Gore", naglasila je ona.

Sagovornici su se saglasili da Crna Gora treba da nastavi da jača demokratske kapacitete na putu napretka u integracionim procesima.

XS
SM
MD
LG