Dostupni linkovi

Pad aviona u Kolumbiji: Kiša prekinula istragu, potvrđena pogibija 76 ljudi


Ilustrativna fotografija
Ilustrativna fotografija

Kolumbijska policija saopštila je danas da je u padu putničkog aviona na sjeveru zemlje poginulo 76 ljudi, dok je pet osoba preživjelo. Avion se srušio na granici između opština Keha i La Union, u kolumbijskoj oblasti Antikva.

U letjelici su se nalazila 72 putnika i devet članova posade. Na mjestu pada pronađeno je šestoro preživjelih, ali je jedna osoba preminula na putu ka bolnici.

Spasilačka operacija na mjestu pada putničkog aviona na sjeveru Kolumbije suspendovana je rano jutros po lokalnom vremenu zbog jake kiše, saopšteno je iz aerodorma u Medelinu.

Nesreću su preživjela trojica fudbalera "Čapekoense", saopštili su zvaničnici. Pad su preživjeli igrač Alan Rušel i golmani Markos Danilo i Džekson Folman, kao i jedan neimenovani član posade. Rušel je već prebačen u najbližu bolnicu i u stabilnom je stanju.

"Čapekoense" je sutra trebalo da igra prvu utakmicu finala Kupa Južne Amerike protiv kolumbijske ekipe "Atletiko nasional".

U izvještajima se navodi da je posada prijavila kontroli leta probleme sa strujom, a mediji prenose da je mogući uzrok pada aviona nedostatak goriva.

XS
SM
MD
LG