Dostupni linkovi

Turski ambasador: Vučić hrabar junak turskih investicija


Aleksandar Vučić, premijer Srbije
Aleksandar Vučić, premijer Srbije

Premijer Srbije Aleksandar Vučić organizovao je večeras oproštajni skup za odlazećeg ambasadora Turske u Srbiji Mehmeta Kemala Bozaja "u znak posebne zahvalnosti" za sve što je uradio u zbližavanju dve zemlje i za vreme čijeg mandata je broj zaposlenih u turskim kompanijama višestruko porastao.

Amasador Bozaj je pak Vučića "hrabrim junakom koji je video budućnost turskih investicija"

"Odnosi dve zemlje, zahvaljući Bozaju, na visokom su nivou, ali oni mogu i moraju biti još bolji", rekao je Vučić u beogradskom hotelu Radison Blue Old Mill.

Premijer je podsetio da je u turskim kompanijama pre dolaska Bozaja radilo 1.000 srpskih radnika a danas 7.000 i izrazio nadu da će ih za nekoliko godina biti deset puta više.

Vučić je zahvalio Bozaju na odnosu koji ima prema Srbiji, na iskrenom prijateljstvu i svemu što je učinio za dobre odnose dve zemlje, ali i na pomoći oko Krupnja.

"Zahvaljujući pomoći ambasadora, uspeli smo u Krupnju. Onda se slične stvari dogadjaju u Vladičinom Hanu, Aleksincu, Žitoradji, Nišu, nadamo se uskoro u Lebanu i drugim mestima u Srbiji", naveo je Vučić i zahvalio i biznismenima koji su na preporuku Bozaja došli u Sbiju.

Pemijer je dodao da Srbija poštuje Tursku, turske investitore i da ih smatra i doživljava jednako kao i svoje investitore.

"Teško nam je što u ovom trenutku odlazite. Uveren sam da u Srbiji imate drugu kuću i da ćete se ovde vratiti jer ste uvek dobrodošli", rekao je Vučić.

Bozaj je naveo da je dao sve od sebe da skupi biznis grupu za ulaganja u Srbiju jer je verovao Vučiću.

On je podsetio kako je s premijerom u njegovoj kući u decembra 2015. godine s ministrima, privrednicima pet sati razgovarao o tome šta može da se uradi za Srbiju, ali i oba društva.

"Svako vreme ima svoje junake ... Nikolu Teslu, Ivu Andrića, Novaka Djokovića, a Aleksandar Vućić je veliki, hrabar junak, koji je sa svojom ekipom dao podršku i onima koji nisu videli budućnost turskih investicija u Srbiji", rekao je Bozaj.

On je posebno pohvalio Vučića, ministre Ivicu Dačića i Rasima Ljajića, koji su mu rekli da je ovo njegov dom i da može računati na Srbiju i da očekuju turske investitore.

XS
SM
MD
LG