Dostupni linkovi

Umijeće slušanja muzike putem multimedijalne izložbe 'Boje zvuka'


Sa izložbe "Boje zvuka", Banjaluka
Sa izložbe "Boje zvuka", Banjaluka

U Banskom dvoru u Banjaluci otvorena je audio i video izložba "Boje zvuka". Izložba će trajati do 27. novembra, a riječ je o velikoj HIFI izložbi, prvoj ovakvog tipa u Bosni i Hercegovini.

Iza ove jedinstvene manifestacije stoji Klub audiofila Banja Luka "kaBL" koji je osnovan sa željom da propagira umijeće slušanja muzike i kulturu življenja.

Miroslav Samardžić kaže da bi ovo trebalo da postane bh. brend i prilika da se okupe ljubitelji zvuka sa prostora bivše Jugoslavije.

"Ove godine mamo osam slušaonica opremljenih vrhunskom HiFi opremom, a izlagači dolaze iz cijele regije: Srbije Slovenije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Da je ovo dobar potez govori i to što danas imamo posjetioce iz Sarajeva, Mostara, Tuzle i Zenice. Nadamo se da ćemo iduće godine uspjeti okupiti još veći broj izlagača i da izložba bude održana na dva sprata u Banskom Dvoru. Želimo da to bude stalan priča i da naučimo ljude kulturi slušanja muzike jer to je i kultura života. Nije isto slušati muziku sa kompjutera i sa dobre hifi opreme", kazao je Samardžić.

Posjetioci će osim uživanja u dobrom zvuku moći pogledati i izložbu fotografija napravljenih na koncertima u gradu na Vrbasu od 70 godina prošlog vijeka, fotografa Slobodana Rašića.

"Kroz fotografiju pokušao sam napraviti jedan mali presjek rock and roll scene ne samo banjalučke, već svih onih grupa koje su dolazile u Banjaluku, od Bijelog dugmeta, EKV-a, Azre, sedamdesetih i osamdesetih godina prošlog vijeka", objasnio je Rašić.

XS
SM
MD
LG