Dostupni linkovi

Opozicione stranke traže objektivno izveštavanje RTV Vojvodina


Predstavnici opozicije predaju zahtjev RTV Vojvodina
Predstavnici opozicije predaju zahtjev RTV Vojvodina

Predstavnici opozicionih stranaka i pokreta predali su zahtev rukovodstvu Radio-televizije Vojvodine u kome od tog medijskog javnog servisa traže da objektivno izveštava i da omogući ravnopravnu zastupljenost opozicije u informativnim programima.

Zahtev opozicije predao je Janko Veselinović iz redova Pokreta za preokret zajedno sa drugim političarima. On je nakon što je u pisarnici Radio-televizije Vojvodine ostavio zahtev rekao je da u tom dokumentu traže fer odnos javnog servisa prema opoziciji.

„Reč je o zahtevima opozicionih stranaka i pokreta u kojima se jasno traži od javnih servisa objektivno informisanje, poštovanje zakona i da u informativnim emisijama budu objektivno predstavljeni i stavovi opozicionih stranaka“, rekao je on.

Prvobitno, delegaciju trebalo je da primi direktor te medijske kuće Miodrag Koprivica. Međutim, on nije hteo da sedne sa opozicijom. U njegovom odgovoru stoji da bi ovakav susret „mogao biti shvaćen kao pritisak na uređivačku politiku“ i uputio ih je na programski savet RTV-a.

Veselinović kaže da u slučaju da njihov zahtev ne bude prihvaćen, tražiće ostavke.

„Ukoliko ti zahtevi ne budu prihvaćeni u roku od trideset dana, tražićemo ostavke glavnog i odgovornog urednika informativnog programa Radio-televizije Vojvodine“, istakao je on.

Sličan zahtev opozicija uputila je i Radio-televiziji Srbije.

XS
SM
MD
LG