Dostupni linkovi

Đukanović: U Budvi počinjene određene greške


Niko nije dobio mandat DPS-a da uradi bilo šta nezakonito: Milo Đukanović
Niko nije dobio mandat DPS-a da uradi bilo šta nezakonito: Milo Đukanović

Lider crnogorske vladajuće Demokratske partije socijalista (DPS) Milo Djukanović izjavio je da ta partija ne beži od priznanja da su u Budvi "počinjene odredjene greške", ali da je DPS i u takvoj situaciji pokazala snagu.

Ne pominjući afere koje su počinjene u Budvi, Djukanović je sinoć na predizbornom skupu u tom gradu, ocenio da je DPS u vezi sa time pokazala da zaista snažno veruje u svoju viziju Crne Gore jakih institucija i Crne Gore u kojoj je pravda jednaka za sve.

"Kazali smo da ne dozvoljavamo da se greške koje su počinili pojedinci, makar pripadali i našoj partiji, socijalizuju i da se predstavljaju kao greška ili zloupotreba DPS-a. Ne, niko nije dobio mandat DPS-a da uradi bilo šta nezakonito", rekao je Djukanović.

On je dodao da je svako u DPS-u dobio jasnu instrukciju da mora raditi vrlo precizno, u skladu sa pravnim sistemom države i u interesu svake sredine u kojoj obavlja javne državne poslove.

"Ako je neko iskoristio svoj mandat da radi na drugačiji način onda mora da ponese teret odgovornosti za ono što je učinio", kazao je Djukanović.

Za razne nezakonitosti u vezi s izgradnjom infrastrukturnih objekata, ranije su u Budvi optuženi predsednik Političkog saveta DPS Svetozar Marović, njegovi brat i sin, zatim, dvojica bivših gradonačelnika Budve i grupa drugih lokalnih funkcionera.

Oni su, kako je saopšteno, na taj način opštinu Budva oštetili za više miliona eura.

XS
SM
MD
LG