Dostupni linkovi

Dačić: Referenduma u Vojvodini ne može biti


Ivica Dačić
Ivica Dačić

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da referenduma u Vojvodini ne može biti, jer o tome treba da se donese odluka, a oni koji to predlažu nemaju većinu da donesu odluku ni na nivou mesne zajednice ili kućnog saveta.

Govoreći o referendumu u Republici Srpskoj (RS), Dačić je naveo da bošnjački član Predsedništva BiH Bakir Izetbegović sada govori o referendumu u RS, a njegova stranka je 1991. organizovala referendum u Sandžaku.

"Međunarodna zajednica nije lila suze nad tim referendumom kao sada zbog RS", rekao je Dačić.

Oni su godinama bili protiv Dejtonskog sporazuma i tražili promenu, jer je prevaziđen, a sada RS odjednom krši Dejtonski sporazum, rekao je Dačić i pitao šta je sa ostalim odlukama Ustavnog suda navodeći primer da u Mostaru godinama nema gradonačelnika zbog odnosa muslimana i Hrvata.

"Potrebno je da se okrenemo stabilnosti i dijalogu", poručio je Dačić.

Što se tiče ujedinjenja Kosova i Albanije, Dačić smatra da je odlično što se pojavilo to pitanje, jer se o tome govori već 20 godina - da je ujedinjenje Kosova i Albanije suština njihove politike.

Tamo ne žive dva naroda nego jedan narod, rekao je Dačić i dodao da nisu Kosovari narod nego Albanci koji žive na Kosovu.

On je podvukao da odlično što se to pitanje pojavilo da međunarodna zajednica vidi da smo bili u pravu i dodao da dok im neko “ne namigne” sa Zapada, to sigurno neće organizovati.

XS
SM
MD
LG