Dostupni linkovi

Poverenica: Uskoro Parada u Beogradu neće biti skup visokog rizika


Parada ponosa u Beogradu: Najduža šetnja i žurka u centru grada
molimo pričekajte

No media source currently available

0:00 0:04:30 0:00

Parada ponosa u Beogradu: Najduža šetnja i žurka u centru grada

Poverenica za ravnopravnost Srbije Brankica Janković izjavila je da je ovogodišnja Parada ponosa u Beogradu protekla u mirnijoj atmosferi, uz manje tenzija i više odgovornosti nosilaca političkih funkcija, te da se nada da u narednom periodu Prajd više neće biti skup visokog rizika.

"Ne kažem da je savršeno, ali je drugačije u odnosu na prošle godine", naglasila je Janković za N1 i dodala da su organizatori više puta ponovili da su zadovoljni.

Navela je da ne može da uputi zamerku organizatorima zbog velikog obezbeđenja jer je, kaže, bolje angažovati veliki broj policajaca ukoliko je bezbednosna procena to zahtevala.

"I sama, kao građanka, verujem da će uskoro bezbednosna procena biti drugačija. Da to više neće biti skup visokog rizika", rekla je poverenica.

Govoreći o stanju prava i bezbednosti pripadnika LGBT zajednice, poverenica je rekla da se dešavaju slučajevi nasilja, ali da je teško dati opštu ocenu.

"Dosta je teško oceniti stanje jedne grupe koja je diskriminisana. Oni su najpozvaniji da kažu šta je realno stanje. Sudeći po Paradi i još nekim parametrima rekla bih da je bolje i da se kreće u dobrom pravcu", navela je Janković.

XS
SM
MD
LG