Dostupni linkovi

Srbija: Pritisak migranata iz pravca Bugarske


Srpski vojnici i policijski specijalci patroliraju svakodnevno na granici Bugarske i Srbije
Srpski vojnici i policijski specijalci patroliraju svakodnevno na granici Bugarske i Srbije

U posljednje dvije sedmice evidentan je pritisak migranata iz pravca Bugarske koji u većim grupama pokušavaju da uđu u Srbiju kod Negotina i ka Dimitrovgradu, izjavio je portparol Ministarstva odbrane Jovan Krivokapić.

On je rekao da je sinoć uhvaćena grupa od 50 migranata, koji su sprovedeni u prihvatne centre, dok je krijumčar iz Vranjske Banje uhapšen i određeno mu je policijsko zadržavanje do 48 časova.

"Zajedničke snage vojske i srpske policije dobile su jasan zadatak da spreče ilegalan ulazak migranata iz Bugarske i Makedonije i da se bore protiv krijumčarenja ljudi", rekao je Krivokapić za Radio-televiziju Srbije.

Na pitanje da li bi podizanje barijera pomoglo u sprečavanju ilegalnog ulaska migranata u Srbiju, Krivokapić je odgovorio da je to odluka državnih organa, a da će zajedničke snage vojske i policije u potpunosti biti spremne da odluku nadležnih sprovedu.

On je dodao da je bezbjednosna situacija na granici Srbije stabilna i da nema posebnih opasnosti od terorističkih akcija.

XS
SM
MD
LG