Dostupni linkovi

Vučić za AFP: Nestabilnost Balkana moj je jedini strah


Aleksandar Vučić
Aleksandar Vučić

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da se ne plaši za budućnost Srbije na ekonomskom planu i da je njegov "jedini strah" nestabilnost na Balkanu.

"Ne plašim se za budućnost na ekonomskom planu. Nestabilnost regiona je moj jedini strah", rekao je Vučić za agenciju Frans pres uoči zvanične posete Francuskoj.

On je ponovio da se Srbija protivi ulasku Kosova u UN, ali je naveo da izmedju Beograda i Prištine u poslednje vreme "ima više medjusobnog poverenja".

Vučić je rekao da "ne smatra da su odnosi Beograda i Prištine najveći problem na Balkanu" i izrazio je zabrinutost zbog napetosti u odnosima Srba i Bošnjaka i odnosima ta dva naroda i Hrvata.

"U Srbiji živi 250.000 Bošnjaka, a u Bosni milion Srba. Moj san je carinska unija svih zemalja na Balkanu", kazao je Vučić, naglasivši da ta unija "ne bi bila Jugoslavija".

Vučić je ponovo istakao svoju posvećenost procesu pridruživanja Srbije EU, navodeći da njegova vlada smatra da je to "najbolji put za zemlju".

"S druge strane, činjenica je da većina Srba misli da ulazak u EU ugrožava naše nacionalne interese, ali to je naš strateški cilj. Mi želimo dobre odnose s Rusijom i to nije, kako mnogi kažu, sedenje na dve stolice", rekao je Vučić.

XS
SM
MD
LG