Dostupni linkovi

Meštani poplavljenog Sinđelića izviždali bivšeg premijera Gruevskog


Nikola Gruevski posetio meštane Sinđelića
Nikola Gruevski posetio meštane Sinđelića

Meštani skopskog naselja Sinđelić, pogođenog nevremenom, izviždali su danas lidera VMRO DPMNE i bivšeg premijera Makedonije Nikolu Gruevskog, kao i gradonačelnika Skoplja Koceta Trajanovskog.

Deo okupljenih meštana prvo je izviždao Gruevskog i Trajanovskog koji su bili u obilasku mesta koje je stradalo u nevremenu u subotu, a onda su počeli ih teraju.

"Šta tražite ovde, bežite!", "Idite, niste nam potrebni", dovikivali su Gruevskom i Trajanovskom.

Prema snimku televizije Šenja, bivši premijer Gruevski je mesto rasprave napustio i otišao, dok je gradonačelnik Skoplja pokušavao da im odgovori na njihove optužbe da država i grad nisu pomogli.

Da su građani Skoplja nezadovoljni reakcijom vlasti pokazuje i snimak bugarske televizije koji je preneo portal Plus info, na kojem se vidi pristalica lidera VMRO DPMNE kako udara volontera koji je Gruevskom rekao da su meštani područja koje je pogodilo nevreme tri dana prepušteni sami sebi.

Bivši premijer i lider VMRO DPMNE Nikola Gruevski je u nedelju prekinuo odmor i obilazi pogođena područja u pratnji premijera i ministara.

Pred kamerama daje naloge ministrima, a poziva i telefonom državne službe koje su zadužene za saniranje posledica i daje im naređenja.

U olujnom nevremenu u subotu uveče u Skoplju poginule su 22 osobe, a naneta je i velika materijalna šteta.

Najteže su pogođena severoistočna prigradska naselja Stajkovci i Čento, Sindjelić, Aračinovo i Smiljkovci, gde je nadošla voda izazvala odrone i poplavila kuće. Veći deo tih naselja i dalje je pod vodom.

XS
SM
MD
LG