Dostupni linkovi

Mještani Srba u Hrvatskoj uputili pismo hrvatskoj predsjednici


Srb
Srb

Mještani Srba u Hrvatskoj poručili su da Autohtona hrvatska stranka prava, koja je postavila šator na platou kod spomenika ustanka u ovom mjestu, na taj način želi da uzurpira spomeničko mjesto i onemogući obilježavanje jubilarnih 75 godina od ustanka naroda Hrvatske.

Oni su u pismu predsjednici Hrvatske Kolindi Grabar Kitarović, premijeru u tehničkom mandatu Tihomiru Oreškoviću, te ministrima Vlahi Orepiću i Zlatku Hasanbegoviću, naveli da su mještani Srba odlučni da kraj obnovljenog Spomenika ustanku naroda Hrvatske ne smije biti mjesta mržnji i nasilju.

"Mi, Srbi iz Hrvatske i hrvatski antifašisti, zajedno sa našim prijateljima antifašistima iz BiH i Srbije, na ovom mjestu odajemo počast palima za život i slobodu. Pozivamo sve institucije i istaknute članove društva da nas zaštite i podrže u sjećanju na otpor, upravo profašističkom i pronacističkom ustaškom režimu", navedeno je u pismu.

Oni su povodom odluke policije da u Srbu dozvoli podizanje šatora članova A-HSP-a, poručili da su izloženi konstantnim pritiscima, te da zastrašivanje i provociranje prolazi neometano.

XS
SM
MD
LG