Dostupni linkovi

Ukrajina: Poginula trojica vojnika na istoku


Ilustrativna fotografija
Ilustrativna fotografija

Tri ukrajinska vojnika su ubijena, a 16 je ranjeno u žestokim sukobima između proruskih aktivista i vladinih snaga na istoku zemlje, saopštio je Kijev, a prenosi AFP.

Istovremeno, ministarstvo odbrane samoproglašene Donjecke Narodne Republike optužilo je ukrajinske snage da su granatirale Gorlivku i Donjeck ranivši četiri civila - dve žene i dva muškarca.

Portparol ukrajinske vojske Andrej Lisenko rekao je da su osmorica među ranjenim vojnicima pretprela potres mozga tokom artiljerijskog granatiranja tokom ovog vikenda u blizini sela Luganske, 50 kilometara severoistočno od Donjecka.

Uprkos sporazumu o prekidu vatre koji je postignut u cilju okončanja 26-mesečnog rata na istoku Ukrajine, često dolazi do granatiranja, a Kijev je proteklih nedelja izgubio više vojnika, navodi francuska agencija.

Oko 9.500 ljudi poginulo je na istoku Ukrajine otkako su u aprilu 2014. godine tamo izbili sukobi kada su istočni regioni, u kojima se pretežno govori ruski, ustali protiv prozapadne vlade u Kijevu, podseća Frans pres.

XS
SM
MD
LG