Dostupni linkovi

Kavazović poručio da se Bajram dočeka dostojanstveno i skromno


Ilustrativna fotografija
Ilustrativna fotografija

Reisu-l-ulema Islamske zajednice u BiH Husein efendija Kavazović, povodom Bajrama, koji se obilježava u utorak, poručio je u čestitki kako taj veliki muslimanski praznik valja dočekati dostojanstveno i skromno.

"U ramazanu smo očvrsnuli, sastali se sa sobom, našim vrlinama i manama, ali tu naša duhovna borba ne prestaje. Braćo i sestre, Bajram dočekujemo kao vjerničku radost, on je blagost naših srca i širina naših ruku kojima dočekujemo našu rodbinu. Kao i uvijek do sada, obilježićemo ga u našim kućama i džamijama, u mahalama, neka to bude dostojanstveno i skromno, kako nam i priliči, podijelimo sa našim komšijama bajramsku radost tako što ćemo im darovati lijepu riječ kao najljepšu hediju. Bajram Šerif Mubarek Olsun", čestitao je reisu-l-ulema Islamske zajednice u BiH.

Muslimanski vjernici širom svijeta sutra, nakon mjeseca posta ramazana, dočekuju jedan od najvećih praznika - Bajram.

Ovaj veliki muslimanski praznik tradicionalno protiče u svečanom raspoloženju, u međusobnom posjećivanju rodbine i prijatelja, uz nešto obilnije trpeze, tradicionalnu hranu i slatkiše koji su neizostavni dio bajramske atmosfere.

XS
SM
MD
LG