Dostupni linkovi

Klinton: Tramp će vratiti američku privredu u recesiju


Hilari Klinton
Hilari Klinton

Kandidatkinja Demokratske stranke na predsedničkim izborima u SAD Hilari Klinton izjavila je u utorak da bi njen rival, republikanski kandidat Donald Tramp, "svojim nemarom" vratio američku privredu u recesiju, prenela je agencija Asošijejted pres.

Ona je u govoru u Ohaju ocenila da je Tramp "tek nešto više od finansijskog prevaranta", čije bi neznanje i egoizam sahranili globalnu privredu, dovelo Amerikance do bankrota i ugrozilo budućnost zemlje.

Klintonova je rekla da se Tramp ponosi svojom nemarnošću i da je to njegov izbor na koji ima pravo, osim kada traži da postane predsednik SAD.

Obraćajući se svojim pristalicama u jednoj alternativnoj srednjoj školi u Kolambasu, ona je navela da Tramp nije sposoban da vodi ekonomiju, ocenivši da njegovo lično poslovanje najboje govori o tome kako bi tretirao radnike i male preduzetnike kada bi pobedio na izborima.

Tramp se u ironičnoj poruci na Tviteru zapitao kako Hilari Klinton može da vodi ekonomiju, kada nije u stanju da pošalje mejl a da pri tom ne dovede u opasnost celu naciju, aludirajući na aferu u kojoj je Klintonova optužena za slanje poverljivih državnih informacija privatnim mejlom, u vreme dok je bila državna sekretarka.

Analitičar Mark Zandi, jedan od finansijera kampanje Hilari Klinton i bivši ekonomski savetnik republikanskog senatora Džona Mekejna, ocenio je da bi Trampov pristup ekonomskim pitanjima povećao javni dug i izolovao američku privredu smanjenjem trgovine i imigracionog priliva.

Klintonova i njen tim nastoje da preostalo vreme do glavne konvencije Demokratske stranke iskoriste da diskredituju Trampa među umerenim biračima i tako spreče kontraverznog milijardera da pridobije podršku radničke klase u Ohaju, Mičigenu i Viskonsinu.

XS
SM
MD
LG