Dostupni linkovi

Ružica Đinđić: Podržavam odluku da se Zoranu podigne spomenik


Ružica Đinđić
Ružica Đinđić

Ružica Đinđić, supruga ubijenog premijera Srbije Zorana Đinđića, izjavila je da se sastala sa premijerom Aleksandrom Vučićem i zahvalila mu na predlogu o podizanju spomenika.

"Podržavam odluku da se mom suprugu podigne spomenik u Beogradu", rekla je Ružica Đinđić u ekskluzivnoj izjavi za "Večernje novosti".

Ona je istakla da je srećna što je taj predlog dobio jednoglasnu podršku odbornika Skupštine grada, jer, naglasila je, spomenik Zoranu Đinđiću treba da okuplja, a ne da razdvaja građane Srbiije, kao i političke stranke.

"Taj spomenik predstavljaće utemeljenje kontinuiteta demokratske Srbije", rekla je gospođa Đinđić.

Podsetimo, krajem maja je tehnički premijer i mandatar za sastav nove vlade Aleksandar Vučić najavio da će spomenik Đinđiću biti podignut na Studentskom trgu u Beogradu na 15. godišnjicu od ubistva prvog demokratski izabranog premijera Srbije.

U Đinđićevoj Demokratskoj stranci kažu da će podržati ovu inicijativu, iako smatraju da je to "pranje biografija" jedini motiv akuelne vlasti za taj potez. Podsećaju da je pre nekoliko godina Vučić, kao funkcioner Srpske radikalne stranke, na table sa natpisom "Bulevar Zorana Đinđića" stavljao nalepnice s imenom haškog optuženikia Ratka Mladića.

XS
SM
MD
LG