Dostupni linkovi

Pokret 'Podrži RTV' onemogućen da preda poruke upravi


Sa protesta 30. maja
Sa protesta 30. maja

Inicijativa Podrži RTV nije uspela danas da preda poruke građana Upravnom odboru Radio-televizije Vojvodine (RTV), jer im je na ulazu u upravnu zgradu tog javnog servisa u Novom Sadu rečeno da to ne mogu uraditi lično, već da kutije sa porukama ostave na pisarnici.

Novinarima i aktivistima inicijative nije bilo dozvoljeno da uđu u upravnu zgradu i popnu se u kancelarije uprave RTV-a, a na portirnici im je rečeno da su im predstavnici Upravnog odbora poručili da se "trenutno bave važnijim pitanjima" i da "ne mogu da se remete".

Predstavnici inicijative ostavili su kutije sa porukama na pisarnici, gde im je rečeno da će Upravnom odboru pošiljka biti prosledjena "redovnim putem".

Građani su poruke napisali na poslednjem protestu zbog smena u tom javnom servisu, održanom 30. maja u Novom Sadu u organizaciji inicijative.

Građanski pokret Podrži RTV organizovao je do sada dva ulična protesta zbog smenjivanja 14 urednika na pokrajinskom javnom servisu, koje su usledile ubrzo nakon održanih vanrednih parlamentarnih izbora u Srbiji.

Ta inicijativa zahteva ostavke članova Upravnog odbora RTV-a, kao i preispitivanje odgovornosti Saveta Republičke agencije za elektronske medije (REM).

Pokret Podrži RTV najavio je za ponedeljak, 13. jun, novi ulični protest.

XS
SM
MD
LG