Dostupni linkovi

Stefanović: U Srbiji nema neposredne pretnje od terorističkih udara


Nebojša Stefanović
Nebojša Stefanović

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je danas da za građane Srbije u ovom trenutku nema neposredne pretnje od terorističkih udara i da je stanje u zemlji stabilno.

"I posle prvih terorističkih udara u Zvorniku i Kumanovu, svega onog što se dešavalo u našem regionu mi smo pojačavali bezbednosne mere da gradjani Srbije mogu biti maksimalno zaštićeni", rekao je Stefanović za RTS.

On je povodom terorističkih napada u Briselu rekao da će biti sazvana sednica Odbora za koordinaciju službi bezbednosti Srbije, a tokom dana policija je pojačala kontrolu na aerodromu, železničkoj stanici i svim objektima koji mogu biti ugroženi.

"Naš posao je da primenimo sve što možemo da pretnju svedemo na minimum, odnosno da odvratimo svako lice koje bi moglo da pokuša da naškodi građanima", rekao je Stefanović.

On je rekao da će na na aerodromima u Beogradu, kao i u Nišu, biti uvedeno više detektora na ulazima kako bi se sprečile eventualne terorističke pretnje, a biće povećano i prisustvo radnika bezbednosti.

XS
SM
MD
LG