Dostupni linkovi

Tekst sporazuma parlamentarnih stranaka u CG do petka


 Ranko Krivokapić
Ranko Krivokapić

Predsjednik Skupštine Crne Gore Ranko Krivokapić najavio je da će do petka, 19. februara, biti gotov tekst sporazuma parlamentarnih stranaka o Vladi koja će provesti fer i demokratske izbore, a u kojoj bi participirale sve stranke zastupljene u parlamentu.

On je, nakon sastanka parlamentarnog dijaloga u Skupštini Crne Gore, rekao novinarima da je nastavljeno čitanje treće, odnosno četvrte verzije radnog teksta sporazuma.

"Sutra ćemo pokušati da rješavamo konkretna pitanja. Potrebno je da usaglasimo formulacije u oblastima lokalne samopurave, državnih preduzeća i pomoćnika", precizirao je Krivokapić.

Krivokapić je rekao da pitanje policije više nije sporno i da će na sutrašnjem sastanku biti razgovarano o Agenciji za nacionalnu bezbjednost /ANB/ i medijima.

On je naveo da su ostale "velike teme" koje su sporne i da je cilj da se sutra i u srijedu dođe do konačnog teksta da bi u petak predsjednici partija imali tekst pred sobom.

"Petak je dan kada ćemo imati konačan tekst - `uzmi ili ostavi", poručio je Krivokapić.

On je istakao da bi predsjednik svake države, u ovako posebnoj političkoj situaciji kakva je u Crnoj Gori, trebalo da doprinese dogovoru i da ima senzibilitet da konsultuje učesnike dijaloga.

XS
SM
MD
LG