Dostupni linkovi

Barbarić: Radončić će biti pušten, ako Tužilaštvo ne zatraži pritvor


Fahrudin Radončić
Fahrudin Radončić

Advokat lidera Saveza za bolju budućnost (SBB) Fahrudina Radončića Dragan Barbarić, izjavio je danas da će Radončić biti pušten na slobodu, ako Tužilaštvo Bosne i Hercegovine do 14.43 ne zatraži pritvor.

Tužilaštvo bi danas moglo da zatraži pritvor za Radončića, koji se tereti za ometanje rada pravosuđa u slučaju optuženog za trgovinu drogom Nasera Keljmendija.

Radončić je u utorak nakon kriminalističke obrade u prostorijama Agencije za istrage i zaštitu (Sipa) prebačen u Tužilaštvo.

Radončićevo saslušanje u utorak navečer su napustili njegovi advokati Vasvija Vidović i Dragan Barbarić, jer je, kako su naveli, Tužilaštvo njihovom klijentu stavilo na teret novo krivično djelo o čijim navodima nije saslušan u SIPI, a koje se odnosi na nedavno sporno imenovanje ambasadorke Bosne i Hercegovine u Sloveniji.

Mediji u Bosni i Hercegovini su ranije objavili da je Predsjedništvo Bosne i Hercegovine, na prijedlog člana Bakira Izetbegovića, donijelo odluku da za ambasadorku u Sloveniji postavi Nermanu Hadžijahić, koja je supruga službenika Ambasade SAD u Sarajevu Zijada Hadžijahića.

Ambasada SAD saopštila je da je upoznata sa izvještajima o hapšenju Radončića, ali da ne može da komentariše slučajeve koji su u toku.

XS
SM
MD
LG