Dostupni linkovi

DF ne želi na plenum, policija neće dozvoliti da bude napadnuta


Podgorica: Protestna šetnja opozicije
molimo pričekajte

No media source currently available

0:00 0:01:21 0:00

Podgorica: Protestna šetnja opozicije

Poslanici pokreta "Demokratski front (DF) neće prisustvovati sjednici plenuma u utorak na kojoj će se raspravljati o intervenciji policije protiv demonstranata na protestima DF-a, saopšteno je nakon burnog vikenda tokom kojeg je policija razbila proteste DF-a koji su danima trajali pred Skupštinom Crne Gore.

Demokratski front (DF) će u ponedjeljak Ministarstvu unutrašnjih poslova (MUP) prijaviti protestnu šetnju za subotu, saznaju "Vijesti".

Politički dijalog, s ciljem rješavanja duboke političko institucionalne i ekonomske krize u državi može eventualno uspjeti jedino ukoliko u njemu učestvuje i premijer Milo Đukanović, smatra predsjednik Demosa Miodrag Lekić, koji je takođe saopštio da neće prisustvovati sjednici kolegijuma.

Liberalna partija pozvala je građane i institucije da pokažu napore i opredjeljenje za dijalog, dogovor i mirno rješavanjem bilo kojeg sukoba.

“LP snažno osuđuje nasilje koje je proteklih noći kulminiralo na podgoričkim ulicama i u kojem su žrtve bili i građani pojedinci, i mediji, i organi javnog reda i mira i državne institucije”, piše u saopštenju te stranke.

Crnogorska policija neće više dozvoliti da bude napadnuta, a da ne reaguje, poručio je ministar unutrašnjih poslova Raško Konjević nakon što je policijski starješina povrijeđen teže, a pet policijskih službenika lakše u protestima DF-a u nedjelju uveče.

Konjević i direktor Uprave policije Slavko Stojanović obišli su u nedjelju uveče u Kliničkom centru Crne Gore povrijeđene policajce.

FOTO GALERIJA: Opozicija organizovana protestnu šetnju

Policija je profesionalno postupala tokom okupljanja koje je u nedjelju organizova DF u Podgorici i pomogla da skup ima miran i demokratski karakter, ocijenila je Građanska alijansa. Iz ove alijanse su pozdravili i jasne poruke organizatora za mirni protest.

U međuvremenu, nakon odgovora Demokratske partije socijalista Socijaldemokratskoj partiji da Ivan Brajović i Vujica Lazović ostaju u Vladi, suštinski je raskinuta koalicija SDP-DPS, kazao je potpredsjednik SDP-a Raško Konjević.

DPS je nedavno odgovorio SDP-u da nije trenutak za promjene u Vladi, te da ministri Brajović i Lazović ostaju na tim funkcijama.

Na pitanje ko su potencijalni postizborni partneri SDP-a, Konjević je najprije kazao da vjeruje da će poslije dobijanje poziva za NATO doći do promjena na političkoj sceni.

XS
SM
MD
LG