Dostupni linkovi

Pakistan zatvorio kancelarije Save the Children u Islambadu


Pakistan je zatvorio kancelarije međunarodne humanitarne organizacije "Sejv d čildren" (Save the Children) u glavnom gradu Islamabadu bez navođenja razloga, javili su zvaničnici.

Zvanična lica uz pratnju policije su kasno sinoć stavili katanac na kapiju na ulazu u prostorije ove organizacije u Islamabadu i zatražili od zaposlenih da izađu. Dva državna zvaničnika danas su izjavila da su te mere preduzete po nalogu ministarstva unutrašnjih poslova. Organizaciju "Sejv d čildren" ranije su optužile pakistanske obaveštajne službe da su pomagale program vakcinacije koji je sproveo jedan pakistanski lekar u gradu Abotabadu, povezan s agencijom CIA.

Po navodima jednog neimenovanog pakistanskog zvaničnika, ta britanska organizacija koja posluje u čitavom svetu je optužena da "deluje protiv interesa države", te je svim strancima zaposlenim u njoj dato 15 dana da napuste Pakistan.

Organizacija je u izjavi za Frans pres potvrdila da su joj prostorije zatvorene, bez prethodnog zvaničnog obaveštenja o tome.

"Sejv d čildren" u Pakistanu radi 35 godina i ima 1.200 zaposlenih, ali među njima više nema stranaca.

XS
SM
MD
LG