Dostupni linkovi

Glavaš objavljuje uvredljive poruke na račun Pupovca


Osuđeni za ratne zločine Branimir Glavaš objavio je na zvaničnom Fejsbuk profilu uvredljivu poruku protiv poslanika Samostalne demokratske srpske stranke (SDSS) Milorada Pupovca.

"Pogledajte ovu njušku i uvek imajte na umu kako je njegova mržnja prema hrvatskom rodu i državi Hrvatskoj, jedinica mere zla i zločinačke politike prema vlastitoj domovini", napisao je Glavaš na profilu čiji je administrator njegov sin.

Status je dosad dobio više od 1500 "lajkova" i oko 350 komentara, koji uglavnom obiluju porukama mržnje.

Glavaš je u mostarskom zatvoru proveo više od pet godina, odakle je pušten pošto je nedavno Ustavni sud poništio pravosnažnu presudu Vrhovnog suda kojom je bio osuđen na osam godina zatvora zbog ratnih zločina nad civilima srpske nacionalnosti u Osijeku 1991. i zatražio da se postupak ponovi.

U zatvoru u BiH Glavaš je završio pošto je uoči izricanja presude u Hrvatskoj pobegao u susednu državu, čije državljanstvo poseduje, uz hrvatsko.

Protiv njega je na snazi provostepena presuda kojom je zbog zločina u Osijeku, u slučajevima poznatijim kao "Selotejp" i "Garaža" osuđen na deset godina zatvora, ali je vanraspravno veće suda u Zagrebu odbilo zahtev tužilaštva da mu ponovo odredi istražni zatvor.



XS
SM
MD
LG