Dostupni linkovi

Kriza u Ukrajini: Nove sankcije Rusiji, poštuje se primirje

Glavne vesti:

-- Evropska unija formalno uvela nove sankcije Rusiji;

-- Rusija će odgovoriti “asimetrično” na nove sankcije, moguće restrikcijom stranih letova nad ruskom teritorijom, poručuju ruski zvaničnici;

-- Sporazum o prekidu vatre se poštuje uprkos sporadičnim sukobima;

-- Mornarice Ukrajine i NATO održavaju zajedničku trodnevnu vojnu vežbu u Crnom Moru;

16:07 8.9.2014.

Prodaja automobila u Rusiji pala je 25 odsto u avgustu, u odnosu na isti mesec prethodne godine, budući da je kriza u Ukrajini uticala na ionako posustalu rusku privredu, navodi Asocijacija evropskog biznisa (AEB), a prenosi AFP.

15:31 8.9.2014.

Nove sankcije Rusiji

Paket novih sankcija Evropske unije prema Rusiji trebalo bi da formalno sprovedu države članice EU putem pismene procedure tokom dana, rekla je portparolka Evropske komisije Pia Ahrenkilde-Hansen. Detalji vezani za primenu paketa daljih sankcija biće najkasnije sutra objavljeni u zvaničnom dokumentu EU, dodala je ona.

15:21 8.9.2014.

“Ovo je ukrajinska zemlja koju nećemo nikome dati” izjavio je ukrajinski predsednik Petro Porošenko u Marijupolju. Porošenko je rekao da su ukrajinske vlasti uspele da "oslobode" u poslednjih nekoliko dana 1.200 osoba koje su zarobili separatisti na istoku Ukrajine.

15:03 8.9.2014.

Ukrajinski predsednik Petro Porošenko naredio je da se ojača odbrana Marijupolja tenkovima, lenserima raketa i protivvazdušnom odbranom. Prethodno je njegov portparol Svjatoslav Ceholko objavio na Twitteru da je ukrajinski predsednik stigao u Marijupolj.

Učitajte više sadržaja...

XS
SM
MD
LG