Dostupni linkovi

Kriza u Ukrajini: Nove sankcije Rusiji, poštuje se primirje

Glavne vesti:

-- Evropska unija formalno uvela nove sankcije Rusiji;

-- Rusija će odgovoriti “asimetrično” na nove sankcije, moguće restrikcijom stranih letova nad ruskom teritorijom, poručuju ruski zvaničnici;

-- Sporazum o prekidu vatre se poštuje uprkos sporadičnim sukobima;

-- Mornarice Ukrajine i NATO održavaju zajedničku trodnevnu vojnu vežbu u Crnom Moru;

14:38 8.9.2014.

FOTO: Posledice ratnih razaranja u Šahtarsku, istočno od Donjecka, koji je nedeljama bio na liniji fronta.

14:28 8.9.2014.

Nove sankcije Rusiji, koje EU treba zvanično da usvoji, obuhvatiće i velike ruske naftne kompanije Rosnjeft, Transnjeft i Gasprom, rekao je neimenovani evropski izvor, prenosi AFP. Evropski investitori neće moći da kupuju obveznice i akcije tih firmi, niti da im daju pozajmice.

Te tri kompanije "ispunjavaju kriterijume" koje su utvrdili ambasadori 28 zemalja EU za uvođenje novih restrikcija ruskim bankama i vojnim i naftnim kompanijama u kojima je udeo države veći od 50 odsto, precizirao je taj izvor.

14:17 8.9.2014.

Nove sankcije Evropske unije protiv Rusije biće usvojene u 15h, javlja dopisnik Radija Slobodna Evropa iz Brisela Rikard Džozviak.

14:07 8.9.2014.

Mornarice Ukrajine i NATO održavaju zajedničku vojnu vežbu u Crnom Moru pod nazivom “Morski povetarac 2014.” od 8. do 10. septembra, koja bi trebalo da stabilizuje bezbednost u “kriznom regionu”. U vežbi učestvuju sedam ukrajinskih i pet brodova zemalja NATO, a portparol Evropske komande američke mornarice, kapetan Greg Hiks, najavljuje učešće i oko 280 američkih marinaca.

Učitajte više sadržaja...

XS
SM
MD
LG