Dostupni linkovi

Malezijski ministar: Pronašli smo dijelove nestalog aviona



Dva predmeta pronađena u južnom dijelu Indijskog oceana mogla bi biti dijelovi malezijskog aviona nestalog prije 12 dana, izjavio je u četvrtak malezijski ministar prometa Hishammuddin Hussein, nakon što je Australija obavijestila Maleziju o uočenim predmetima.

"Mogu potvrditi da imamo novi trag", rekao je Hussein novinarima u Kuala Lumpuru.

Predsjednik australske vlade Tony Abbott izjavio je kratko prije toga da su na satelitskim slikama pronađena dva predmeta koja bi mogla biti povezana sa zrakoplovom tvrtke Malaysia Airlines koji je nestao 8. ožujka. Abbott je odmah o uočenim predmetima obavijestio svoga malezijskog kolegu Najiba Razaka.

"Pojavila se nova i vjerodostojna informacija, povezana s potragom... u južnom dijelu Indijskog oceana", rekao je Abbott pred australskim parlamentom.

"Australski državni ured za pomorsku sigurnost (AMSA) dobio je informaciju na temelju satelitskih snimaka o predmetima koji bi mogli biti povezani s potragom", dodao je predsjednik australske vlade.

Australci su dijelove koji bi mogli biti dio nestalog malezijskog Boeinga 777 uočili na satelitskim snimkama. Jedan dio dug je oko 24 metra, a predmeti se nalaze 2500 kilometara jugozapadno od australskog grada Pertha u Indijskom oceanu, prenosi Index.hr.
XS
SM
MD
LG