Dostupni linkovi

Makedonija: izgorio pogon konfekcije "Kolor D" u Kočanima



Proizvodni pogon makedonske konfekcije "Kolor D" u Kočanima uništen je u požaru, povrijeđenih radnika nije bilo, ali je, prema prvim procjenama, šteta premašila 250.000 eura.

Požar je bio toliko jak da je za kratko vrijeme zahvatio unutrašnjost objekta i krovnu konstrukciju, a zbog gustog dima dio radnika ostao je blokiran na spratu u fabrici, zbog čega su ih vatrogasci evakuisali preko terase.

Komandir smjene Vatrogasne brigade iz Kočana Vlado Jeftimov izjavio je da je borba sa vatrenom stihijom trajala pet časova i da su u gašenju učestvovala četiri vozila i 12 vatrogasaca iz Kočana i Vinice.

Prema njegovim riječima, u požaru je uništena kompletna proizvodna linija u konfekciji, kao i sirovinski tekstilni materijal i nekoliko hiljada komada gotovih proizvoda.

Oštećen je i pogon kompanije "Tigar Petrovski", koji se nalazi u prizemlju iste zgrade, a štetu je izazvala voda, koju su koristili vatrogasci u gašenju požara, budući da je pokvasila pocinkovani lim, koji fabrika koristi i koji može da oksidira.
XS
SM
MD
LG