Dostupni linkovi

Šumaherovo stanje se neznatno poboljšalo



Stanje teško povređenog šampiona "formule 1" Mihaela Šumahera popravilo se posle nove operacije nakon nesreće na skijanju, saopštili su danas lekari u bolnici u Grenoblu.

Oni su na konferenciji za novinare rekli da postoje "neke naznake" da je Šumaherovo stanje trenutno "više pod kontrolom nego do sada, ali ne možemo da kažemo da je on van opasnosti", izjavio je Žan-Fransoa Pajen (Jean-Francois Payen), glavni anesteziolog bolnice u gradu na istoku Francuske.

Druga operacija trajala je dva časa i izvršena je da bi se smanjio hematom na Šumaherovom mozgu. Potom je izvršeno skeniranje koje je pokazalo manji napredak.

Šumaher se trenutno nalazi u veštačkoj komi, da bi se što više smanjila aktivnost mozga i njegovo opterećenje.

Šumaherova supruga Korina i njihovo dvoje dece nalaze se u bolnici sa njim. Tu je i Žerar Selan, vodeći neurohirurg iz Pariza, koji je pre dva dana odmah došao u Grenobl da bi bio sa svojim bivšim pacijentom i prijateljem.

Šumaher (44) je u nedelju, 29. decembra, povredio glavu dok se u skijalištu Meribel u Francuskoj skijao van označene staze zajedno sa 14-godišnjim sinom. Nosio je kacigu koja je ublažila udarac u stenu.

On za manje od 10 minuta helikopterom prebačen u bolnicu Mutje u toj oblasti, a sat kasnije u bolnicu u Grenoblu.
XS
SM
MD
LG