Dostupni linkovi

Stotine uhapšenih u akciji protiv dilera droge u Srbiji


U akciji nazvanoj „Grom 1“, čiji je cilj razbijanje narko grupa, u Srbiji je od jutros uhapšeno 128 osoba, među kojima su i poznati šefovi narko mafije. Akcija je i dalje u toku, a policija je ušla u 1.165 objekata.

Prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić rekao je i da su tokom akcije Grom 1 uhapšene i neke serijske ubice, ljudi koji su vršili nekoliko ubisava, razbojništava, kao i da su neki zadržani zbog nelegalnog posedovanja oružja.

Republički javni tužilac Zagorka Dolovac izjavila je da su u akciji „Grom 1“ uhapšeni ozbiljni narko dileri koji su bili na samom vrhu piramide i poručila da niko nije jači od države.

"Iz zakonskih razloga nismo u mogućnosti da saopštavamo imena uhapšenih lica, ali vam mogu reći da su ovog puta na meti drzave ozbiljni narko dileri koji su na samom vrhu piramide", rekla je Dolovac dodavši da današnja akcija nije kraj borbe sa narko klanovima.

Direktor policije Milorad Veljović izjavio je da se u akciji Grom radilo na suzbijanju rasturanja narkotika ali da su hapšeni i oni koji ugrožavaju imovinsku i ličnu sigurnost, a da je u saradnji sa Tižilaštvom odgvorno radila na slučajevima 24 sporne privatizacije.

Veljović je rekao da je sve rađeno na osnovu zaključaka Biroa za koordinaciju rada službi bezbednosti. On je precizirao da su u okviru Groma uhapšena i četiri strana državljanina zbog razbojništva na teritoriji Srbije.
XS
SM
MD
LG