Dostupni linkovi

Azilanti smešteni u Sjenicu, manja grupa ide u Tutin


U Sjenicu je iz sela Vračevići stiglo 120 azilanata uglavnom iz Sirije, Avganistana, Somalije i Pakistana. Azilanti su smešteni u hotel "Berlin" koji se nalazi u centru Sjenice. Ostali azilanti koji se nalaze u Vračevu biće smešteni u Tutin i Novi Pazar.

Prema rečima direktora Komesarijata za izbeglice i migracije Vladimir Cucić, lokalna samouprava i žitelji Sjenice učinili su sve da prihvat azilanata protekne kako treba, dodavši da će problem smeštaja azilanata van centara za zaštitu i pomoć tražiocima azila praktično biti rešen kada prestala grupa azilanata bude smeštena u Tutinu.

Azilanti stigli u Sjenicu
molimo pričekajte
Embed

No media source currently available

0:00 0:00:44 0:00

"U ovom momentu, kada je reč o Vračevićima, ostao je veoma mali broj ljudi, i to najviše po vikendicama. Onog momenta kada Tutin bude u prilici da pusti te kapacitete, a mi računamo da će to biti do kraja nedelje, tog momenta ćemo mi da završimo i sa premeštajem za Tutin", rekao je Cucić za Tanjug.

On je dodao da je opština Sjenica obezbedila adekvatan smeštaj azilantima.

"U Sjenici je to objekat "Berlin", neka vrsta pansiona ili hotela. Biće to sve u redu i prilično adekvatno. Normalno, nije to nešto što bi se nazvalo hotelskim smeštajem, ali daleko je bolje nego da su bilo gde napolju ili po tuđim objektima", istakao je Cucić.

XS
SM
MD
LG