Dostupni linkovi

logo-print

Počela komemoracija u Vukovaru


Komemorativnim skupom u dvorištu vukovarske Opće županijske bolnice, te prigodnim programom "Vukovar, mjesto posebnog pijeteta" u kojem sudjeluju Klapa Hrvatske ratne mornarice "Sv. Juraj" i glumac Darko Milas, u Vukovaru je počelo obilježavanje 22. godišnjice stradanja toga grada u Domovinskom ratu i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. godine.

Osim velikog broja građana Vukovara i pristiglih iz svih krajeva Hrvatske, skupu nazoče i predsjednici Republike RH, hrvatskog Sabora i hrvatske Vlade Ivo Josipović, Josip Leko i Zoran Milanović te svi ministri u Vladi. Među nazočnima su i ratni zapovjednici obrane Vukovara 1991. godine Mile Dedaković i Branko Borković te Tomislav Merčep.

Prisutno je i izaslanstvo Srpskog narodnog vijeća predvođeno predsjednikom Miloradom Pupovcem, koje je najavilo da će položiti vijence za sve vukovarske žrtve, kako Hrvate tako i Srbe, koji su stradali u ratnim strahotama 1991. godine.

U gradu je zamjetna nazočnost većeg broja policajaca. Prema podacima vukovarske policije, na osiguranju je angažirano 250 policijskih službenika, a za osiguravanje javnoga reda i mira zaduženo je i 150 redara, članova vukovarskih braniteljskih udruga. Iz vukovarske gradske uprave najavljivano je kako se očekuje da će Vukovar danas pohoditi oko 100.000 građana iz cijele Hrvatske.

Preporučujemo

XS
SM
MD
LG