Dostupni linkovi

Vučić: Očekujem konkretan datum, rekonstrukcija vlade u julu


Prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je sinoć da se nada da do vanrednih parlamentarnih izbora neće doći, a da će rekonstrukcije vlade biti u julu i ponovio da očekuje da Srbiji 28. juna bude dodeljen konkretan datum za otpočinjanje pregovora za članstvo u EU.

Vučić je gostujući na TV B92 rekao da u ovom trenutku nema odluke o raspisivanju vanrednih parlamentarnih izbora, da se nada da do njih neće doći i da će aktulena vladajuća koalicija moći da završi sve što je važno za Srbiju bez izbora.
"Moj odogovor je da takve odluke nema. Mi ćemo gledati da uradimo ono što je najbolje za Srbiju, ja nisam nikome, ni na Zapadu, ni na Istoku, rekao da izbora neće biti, ali nisam rekao ni da izbore želimo i nisam lagao kada sam to rekao", kazao je Vučić.

Upitan hoće li biti podeljeno ministarstvo finansija i privrede koje vodi lider Ujedinjenih regiona Srbije (URS) Mlađan Dikić, Vučić je odgovorio da to ne može da se desi bez novih izbora i novog koalicionog sporazuma i da je to "prosto nemoguće".
"Ko bude sutra ili za bilo koju godinu umesto Dinkiciha, neće moći da bude omiljen", rekao je Vučić, aludirajući na tešku ekonomsku situaciju.

On je, istovremeno, naveo i da ne želi da spekuliše medijskim napisima vezanim za to da bi Milka Forcan ili predsednik Ekonomskog Saveta Srpske napredne stranke (SNS) Milenko Dželetović mogli da zamene Dinkića.
XS
SM
MD
LG