Dostupni linkovi

Britanska Vlada zabranila Snoudenu ulazak u zemlju


Edward Snowden
Edward Snowden
Vlada Velike Britanije upozorila je avioprevoznike da ne dozvole bivšem službeniku američke Centralne obavještajne agencije Edvardu Snoudenu da avionom doputuje u Britaniju.

Agencija AP prenijela je da je dobila na uvid dokument na jednom aerodromu na Tajlandu u kojem su prevoznici obaviješteni da ne dozvole Snoudenu ulazak u njihove avione.

Britansko Ministarstvo unutrašnjih poslova navodi u tom dokumentu da Snoudenu "najvjerovatnije ne bi bilo dozvoljeno da uđe u Veliku Britaniju".

U izvještaju se navodi da je upozorenje izdato prije tri dana i da sadrži Snoudenovu fotografiju, datum rođenja i broj pasoša.

Snouden, koji se trenutno nalazi na nepoznatoj adresi u Hong Kongu, ranije je priznao da je medijima odao podatke o tajnom američkom programu prisluškivanja telefonskih i internetskih komunikacija.

Kompanije "Bangkok ervejs", "Singapur erlajns" i "Malezija erlajns" potvrdile su da su dobile obavještenje od britanskih vlasti.

SAD nisu zatražile Snoudenovo izručenje od Kine, ali pojedini američki političari smatraju da njemu treba da se sudi za izdaju.
XS
SM
MD
LG