Dostupni linkovi

Mandela ponovo u bolnici


Dobitnik Nobelove nagrade za mir, legendarni heroj borbe proti apartheida ponovo je primljen u bolnicu, a bolnički izvori iz Johannesburga tvrde da je zdravstveno stanje bivšeg južnoafričkog predsjednika Nelsona Mandele - vrlo loše.

Bivši južnoafrički predsjednik Nelson Mandela (94) hospitaliziran je zbog plućne infekcije i njegovo je stanje zabrinjavajuće, ali stabilno, priopćio je pak ured južnoafričkog predsjednika.

U subotu ujutro se njegovo stanje pogoršalo i prebačen je u bolnicu u Pretoriji. Stanje je i dalje zabrinjavajuće, ali stabilno, kaže se u priopćenju ureda predsjednika Jacoba Zume.

Madiba, kako ga iz milja zovu, trebao bi u srpnju proslaviti 95. rođendan.

Predsjednik prima posebnu specijaliziranu njegu i liječnici čine sve što je moguće kako bi se osjećao bolje, nastavlja se u priopćenju te dodaje: Predsjednik Zuma u svoje ime i u ime vlade i cijele nacije želi Madibi brzo ozdravljenje i traži od medija i javnosti da poštuju njegovu privatnosti i privatnost obitelji.

Heroj borbe protiv apartheida, dobitnik Nobelove nagrade za mir 1993., posljednji je put hospitaliziran u ožujku. Nakon izlaska iz bolnice samo se jednom pojavio u javnosti vidljivo oslabljen.
XS
SM
MD
LG