Dostupni linkovi

Kukan: Podrška opoziciji za aferu "snimak" ne i za bojkot parlamenta


Eduard Kukan i Ranko Krivokapić
Eduard Kukan i Ranko Krivokapić
Predsjedavajući delegacije Evropskog parlamenta Eduard Kukan i predsjednik Parlamenta Ranko Krivokapić su po okončanju završne sesije sastanka parlamentarnog odbora EU i Crne Gore za stabilizaciju i pridruživanje, u obraćanju medijima istakli, da je bojkot za EU neprihvatljiv i da sve institucije treba da rade svoj posao, a da će Parlament odraditi svoj dio posla, u političkoj ocjeni onoga što se dešavalo u vezi sa aferom „snimak“.

Šef delegacije iz Evropske unije Eduard Kukan je u svom obraćanju medijima nedvosmisleno rekao da je za EU bojkot neprihvatljiv.

"Na svim svojim sastancima sa svim predstavnicima Crne Gore koje sam pomenuo uključujući i tri predstavnika delegacije sa kojima sam se sastao ali koji nijesu bili prisutni na sastanku POSP-a ja sam veoma jasno prenio poruku iz Brisela a to je sljedeće - bojkot nije rješenje! To nije način rješavanja političkih aktivnosti i političkih problema. Politički dijalog između političkih partija i među političim liderima jeste rješenje i treba da se održava jer tokom političkog dijaloga treba doći do kompromisa. Bojkotovanje parlamenta nije prihvatljivo. Znači, ne mogu biti direktniji i otvoreniji nego što jesam, kad kažem da bojkot parlamenta nije prihvatljiv - istakao je Kukan.

Predsjednik Skupštine Crne Gore Ranko Krivokapić je rekao da je inicijativa za otvaranje parlamentarne istrage u vezi sa aferom „snimak“ dobila jednodušnu podršku, ali da parlament neće moći sam da odradi cio posao, već će morati da se uključe i druge institucije.
XS
SM
MD
LG