Dostupni linkovi

Đukanović: Pobeda Filipa Vujanovića čista


Milo Djukanovic
Milo Djukanovic

Premijer Crne Gore Milo Đukanović odbacio optužbe opozicije o neregularnostima na predsedničkim izborima.

"Nije bilo nikakvih neregularnosti na predsedničkim izborima. Pobeda Vujanovića je čista i jasna i opozicija to dobro zna", rekao je Đukanović u Skupštini, odgovarajući na poslanička pitanja u okviru premijerskog sata.

On je naveo da su regularnost predsedničkih izbora potvrdili i medjunarodni posmatrači, podsećajući na njihovu ocenu da su izbori bili profesionalno i efikasno organizovani.

Na pitanje predsednika opozicione Socijalističke narodne partije Srdjana Milića - zašto se plaši da prizna poraz Vujanovića na predsedničkim izborima, Đukanović je kazao da se radi o smešnom pitanju, jer je jasno da je kandidat DPS-a pobedio.

"Vujanović je osvojio 51,2 odsto glasova, a Miodrag Lekić 48,8 i nema te matematike koja može opozicionog kandidata proglasiti za pobednika", naglasio je crnogorski premijer.

On je ponovio da je afera "Snimak" iskonstruisana i da predstavlja jeftini politički napad na DPS. "Nema ništa sporno u govorima na sednicama DPS, već se medijskim spinovanjem iskonstruisala afera 'Snimak'", kazao je on i dodao da bi sve što je govorio na sednicama DPS-a, a što je objavljeno u medijima, ponovio i danas.

U Crnoj Gori i dalje traje politička kriza nakon predsedničkih izbora na kojima je, prema rezultatima Državne izborne komisije, pobedio Vujanović, dok Izborni štab Lekića ne priznaje te rezultate i traži nove izbore.

Poslanici opozicionog Demokratskog fronta, čiji je Lekić lider, bojkotuju rad parlamenta, zbog, kako su naveli, neregularnosti na predsedničkim izborima.
XS
SM
MD
LG