Dostupni linkovi

Vučić: Zašto Tadić nije uhapsio Radulovića



Prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić pozvao je danas bivšeg predsednika Srbije Borisa Tadića da kaže gde se nalazi član narko klana Rodoljub Radulović i zašto nije uhapšen kada je to bilo moguće.

"Moje pitanje za Borisa Tadića je gde je danas Radulović, gde da ga trazimo. Državni organi ne mogu da stupe u kontakt sa njim", rekao je Vučić na konferenciji za novinare u zgradi Vlade Srbije i naveo da je Tadić priznao da je u prethodnoj vlasti kontrolisao službe bezbednosti.

Vučić je pozvao Tadića da kaže koje je rezultate postigao u borbi protiv kriminala i korupcije i rekao mu da se ne zaklanja iza drugih ljudi.

Na pitanje da li ima saznanja o čemu je premijer Ivica Dačić razgovarao sa Radulovićem, prvi potpredsednik vlade je kazao da ima "nedovoljna saznanja" i nije želeo da iznese više detalja.

Prema njegovim rečima, Interpolova poternica za Radulovićem raspisana je 1. marta 2011. i rok važenja joj je do 2016. godine.

Tadić je juče rekao da je znao za kontakte Dačića dok je on u prethodnom sazivu vlade bio ministar unutrašnjih poslova sa predstavnicima narko-klana Darka Šarića. Dačić je priznao da se sretao sa Radulovićem, ali je naveo da nije znao da je rec o kriminalcu.

Tadić je rekao da je kao predsednik Republike i Saveta za nacionalnu bezbednost znao za te kontakte, ali nikada nije dobio informacije da je Dačić "pod krivičnim gonjenjem".
XS
SM
MD
LG