Dostupni linkovi

Izaslanik palestinskog predsednika odlazi u Kinu



Kina je objavila da će sutra primiti specijalnog izaslanika palestinskog predsednika Mahmuda Abasa u okviru međunarodnih diplomatskih napora za postizanje primirja u Gazi gde više od nedelju dana traje izraelsko-palestinski sukob.

Kinu će od 22. do 24. novembra posetiti Basam el Salhi specijalni izaslanik palestinskog predsednika i generalni sekretar Palestinske narodne partije (PPP), rekao je portparol kineskog ministartva spoljnih poslova Hua Čunjing.

Ova poseta se događa u trenutku kada se Savet bezbednosti UN, čiji je Kina stalni član, razmatra zahtev arapskih zemalja za održavanje specijalnog sastanka o krizi u Gazi.

SAD juče su se suprotstavile usvajanju deklaracije Saveta bezbednosti UN o situaciji u Gazi, ocenivši da je "kontraproduktivna" i da "uopšte ne doprinosi tekućim diplomatskim naporima".

Kina je sa svoje strane juče saopštila da podržava "svaku akciju" Saveta bezbednosti koja bi išla ka uspostavljanju primirja u Gazi i više puta ove nedelje je pozvala strane u sukobu, posebno Izrael na uzdržanost.
XS
SM
MD
LG