Dostupni linkovi

Miladin Kovačević biće pušten na slobodu


Prvi osnovni sud u Beogradu donio je danas odluku da Miladin Kovačević bude pušten iz zatvora pošto su ispunjeni uslovi za umanjenje kazne po Zakonu o amnestiji, izjavila je danas agenciji Beta portparol suda Ivana Ramić.

Kovačević se nalazi na izdržavanju kazne od dvije godine u zatvoru u Somboru zbog brutalnog prebijanja američkog državljanina Brajana Stajnhauera u jednom studentskom klubu u Bostonu 2008. godine.

"Kovačević će biti pušten na slobodu tek kada odluka suda postane pravosnažna, odnosno kada protekne rok za žalbu na koju imaju pravo tužilaštvo i odbrana", rekla je Ivana Ramić.

Do sada je u Prvi osnovni sud u Beogradu stiglo 1.070 predmeta za amnestiju osuđenika koji se nalaze na izdržavanju kazne u zatvorima po presudama suda.

Prvi osnovni sud još nije dobio predmete osuđenih koji podliježu amnestiji, a koji nijesu počeli da iždrzavaju kazne zatvora.

Uprava za izvršenje krivičnih sankcija dostavila je nadležnim sudovima spiskove sa imenima 4.350 osuđenih koji uspunjavaju uslove za amnestiju, pošto je u subotu Zakon stupio na snagu.
XS
SM
MD
LG