Dostupni linkovi

Stros Kan želi da se vrati u politiku



Bivši šef Međunarodnog monetarnog fonda Dominik Stros Kan želi da se vrati u politički život, godinu dana posle afera sa kojima je doveden u vezu.

On je, u intervjuu francuskim dnevnicima "Le poen" i "Figaro" rekao da bi voleo da bude uključen u velike međunarodne projekte, jer bi na osnovu svog znanja i iskustva mogao da promeni živote mnogih ljudi.

Stros-Kan je ocenio da je bio predmet medijske hajke, i zatražio da ga štampa "ostavi na miru". "Nikada nisam bio osudjen ni u jednoj zemlji. Zbog toga ništa ne opravdava to što sam postao predmet medijske hajke koja je ličila na lov na čoveka", ističući da ne prihvata da mu se ulazi u privatni život.

Kada je reč o aferi u vezi prostitucije on je rekao da je jedan njegov prijatelj organizovao "veče kojem je prisustvovao".

“Pošto je bilo prostitutki - eto mene optuženog da sam vodio mrežu prostitutki”, naglasio je Stros-Kan ističući da se radi o laži.

Takodje je kazao da je orgijanje normalna pojava u pariskom visokom društvu, a da je on bio žrtva naivnosti. Stros-Kan je kazao da postoji mnogo mesta na kojima se organizuju zabave koje se završavaju orgijama, i da bi se mnogi iznenadili kada bi znali ko u njima sve učestvuje.

Kada je reč o navodnom silovanju jedne sobarice u Njujorku on nije želeo da ulazi u detalje i rekao je samo da je bitno da ono što se dogodilo u hotelskoj sobi nije bilo protiv zakona, a da je sve što je iznošeno neistina.

On je ponovio da je seksualni odnos u sobi bio dobrovoljan i da je sobarica svojom tužbom želela samo da zaradi novac.
XS
SM
MD
LG